Dit is wat ik onwijs vaak te horen krijgen. En daarna meestal de vraag voor recepten die vooral snel en makkelijk zijn met niet teveel gekke ingrediënten. Herken jij jezelf hierin? Vind jij ook dat het allemaal niet te lang moet duren en te moeilijk moet zijn? Mooi zo! Dit blog is voor jou. Want ik wil een beetje gaan sleutelen aan hoe jij over gezondheid denkt.

Investeren kun je leren!

Het eerste wat er bij me op komt als iemand tegen mij zegt als hij geen tijd heeft om te koken dan hoop ik maar dat diegene wel tijd heeft later om ziek te zijn. Met name de mensen die uit pakjes en zakjes koken. Oftewel al die kant en klaar rommel met toevoegingen die je waarschijnlijk niet kunt uitspreken en E-nummers waarvan je echt niet weet wat het is. En als je geen tijd hebt om zelf ingrediënten bij elkaar te rapen dan heb je ook zeker geen E-nummers gegoogeld 😉 toch?
Maar alle gekkigheid op een stokje. Prijs je gezonde lichaam als je dit hebt en investeer erin met goede voeding zodat het een gezond lichaam blijft. Goede voeding is niet alleen een medicijn het is ook een middel om je lichaam in topconditie te houden.

De andere kant

Velen van jullie weten inmiddels al wel dat ik zelf chronisch ziek ben (Crohn + stoma) en dat ik een omslag heb gemaakt van ziek bankhangend patiëntje naar fitte hardloopster met eigen bedrijf. Meditatie, goede voeding en beweging zijn daarin mijn redding geweest en ja, dat kost veel tijd. Maar veel minder dan ziek zijn geloof me. Vroeger sleepte ik me uit bed, sleepte me naar mijn werk om na mijn werk op de bank te hangen. Koken deed ik al zelden en als ik het deed (pizza bestellen vond ik ook koken btw) was het kant en klaar of uit een pakje. Ik was uren en uren per dag bezig met ziek zijn. En niet perse met dingen doen maar juist met dingen niet doen. Geen hobby, niet uitgaan, niet winkelen met vriendinnen, niet sporten enz enz. Ik was heel veel tijd kwijt aan met net niet lekker voelen en net niet voldoende energie hebben. En dat is een vicieuze cirkel die erin sluipt. Buikpijn, diarree, slecht slapen. Tja kom er maar eens achter wat er het eerst was maar hoe dan ook er echt uitkomen doe je niet. En voor je het weet spendeer je je leven kijkend naar de tv.

Voeding als voorkomen van ziekte

Voor mij was en is voeding mijn medicijn. Maar stel nou dat jij dit voor kunt zijn? Stel nou dat jij een nog gezondere versie van jezelf kunt worden door een klein beetje tijd te investeren. Of herken jij je al in bovenstaande? Net te weinig energie om te doen wat je echt graag zou doen? Mijn beste tip is: ga puur eten, echt eten! Niks pakjes en zakjes en potjes maar groenten en fruit en noten en als je voelt dat het moet met een klein beetje vlees. En ja dat betekent ook biologisch 😉 Ik beloof dat je je dan veel beter voelt en dat je veel langer meegaat.
En ja dat vraagt een beetje tijd maar daar staat tegenover dat ziek worden je veel meer tijd kost. Mijn ziekte kostte me 24 uur per dag. Een goede maaltijd kost tussen de 60 en 30 min per dag. Snel verdiend toch?

Wil je dat ik eens met je voedingspatroon meekijk laat het me weten.