Je komt ‘s morgens vroeg uit je bed en je doet de dingen die je altijd doet. Plassen, flossen, wat het ook maar is wat je doet als je wakker wordt. En als je zover bent ga jij je aankleden. Het toetsmoment toch dames? Kun jij nog in je skinny jeans of ben je net als ik slim geweest en heb je zo’n broek met onwijs veel rek? Als je dat niet hebt en je moet uiteindelijk na veel gewiebel en trucs je broek liggend op je bed dicht zien te krijgen dan weet je dat ze langs zijn geweest. Calorieën! Die gluiperige wezens waarvan niemand eigenlijk weet hoe ze eruit zien. Toch?

Natuurlijk is het makkelijker om het buiten jezelf te leggen maar wij hebben ballen toch? Jij en ik? Wij durven onszelf in de spiegel aan te kijken en te erkennen dat het niet slim was om die chips, chocola, gebak enz enz te eten. Als je gedachten erover gaan dan duizelt het je van de hoeveelheid calorieën die je gegeten hebt. En vergeet dat wijntje niet, Daar zitten ook van die beestjes in.

Toch wil ik je vragen om te stoppen met het tellen van die beestjes. Het voegt niks toe. Sterker nog, het maakt dat jij je focust op alle dingen die je niet mag eten. En jouw brein kan het woord ‘niet’ helemaal niet verwerken. Dus als jij tegen jezelf zegt: ‘Ik mag niet zoveel chips eten’ dan vertaalt jouw brein dit in ‘ik mag chips eten’. Dus ik wil je uitnodigen om je focus te verleggen naar wat je wel mag.
Mits je minder van die beestjes wilt natuurlijk 😉 Anders zou ik vooral veel ‘niet’ eten!

Natuurlijk kan ik je nu vertellen wat je allemaal wel kan gaan eten maar helaas is het niet zo makkelijk. Want jij bent uniek en jij hebt een uniek lichaam. Ik weet het. Hier in Nederland zit dat unieke niet zo in de cultuur maar geloof me, jij bent echt uniek. Jij kan naar een gebakje kijken en je komt twee kilo aan en je vriendin eet er drie en komt nooit aan. Dat loeder! Ja ik weet het. Je houdt van haar maar toch…Maar het toont wel aan dat we allemaal anders zijn. En gelukkig maar.

Maar ik heb wel een aantal richtlijnen waar je wat mee kunt spelen zodat je een begin kunt maken.
Let op je suikers. Dit is geen nieuws toch? Dit is op het hele internet te vinden. Maar let voornamelijk op de verborgen suikers zoals: mais corn syrup wat ook vaak als fructose siroop verstopt word in voeding.
Verminder je koolhydraten. Deze zitten in pasta, brood, aardappelen enz. Maar ga nu niet meteen al je koolhydraten schrappen. Je hebt namelijk wel een beetje nodig. Vind je balans!
Ga voordat je gaat eten een kwartiertje lopen en niet zoals de meesten mensen doen na het eten of zelfs helemaal niet. Als je voor het eten gaat lopen dan gaat je verbrandingsmotor aan. Die gaat namelijk aan door beweging.

Veel succes!
Voel je welkom als je vragen hebt.

Liefs Melanie
www.dewegvanhetmidden.nl

PS wil je echt een plan op maat? Check dat eens mijn Life Awareness Program